Απόδοση του SMS - Γιατί το SMS είναι τόσο αποδοτικό;

Δεν είναι τυχαίο ότι το SMS έχει εξελιχθεί σε ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Σε δισεκατομμύρια ανέρχονται τα μηνύματα που διανέμονται μεταξύ των χρηστών κάθε μήνα, ενώ η χρήση του στον επιχειρηματικό κόσμο, σαν ένα καινούργιο μέσο παράλληλα με τις παραδοσιακές επιχειρησιακές και διαφημιστικές στρατηγικές, αυξάνει διαρκώς. Καθημερινά, ολοένα και περισσότεροι οργανισμοί συνειδητοποιούν τα πλεονεκτήματά του και δε διστάζουν να προβούν άμεσα στην υιοθέτησή του.

Το SMS αποτελεί οικονομικό τρόπο επικοινωνίας

Το SMS είναι ο περισσότερο αποδοτικός από άποψη κόστους και χρόνου τρόπος επικοινωνίας. Το μήνυμα μπορεί να σταλεί με μικρότερη χρέωση και σε πολύ λιγότερο χρόνο από όσο θα χρειαζόταν, για παράδειγμα, μόνο να φτάσει η φωνή μας στην άλλη άκρη του ακουστικού. Αυτό ισχύει ακόμη και στην περίπτωση που θέλουμε να στείλουμε ταυτόχρονα ένα μεγάλο αριθμό μηνυμάτων σε πολλούς λήπτες, είτε με χειροκίνητο είτε με αυτόματο τρόπο.


Το SMS Marketing απαιτεί ελάχιστους πόρους

Η επικοινωνία με SMS απαιτεί λιγότερους πηγές/πόρους για να πραγματοποιηθεί σε σχέση με άλλες παραδοσιακές μεθόδους επικοινωνίας, όπως το τηλέφωνο, το fax, το e-mail, η επιστολή. Φανταστείτε τι συμβαίνει στην περίπτωση που επιθυμούμε να επικοινωνήσουμε με πελάτες οι οποίοι βρίσκονται στην επαρχία ή εκτός Ελλάδος, αλλά τυχαίνει να δυσκολευόμαστε να τους πετύχουμε, οπότε καταλήγουμε σε πολλαπλές προσπάθειες. Ας μη ξεχνάμε επίσης ότι ένας υπάλληλος, για παράδειγμα, αντί να προσπαθεί με τις ώρες να επικοινωνήσει με τις παραπάνω παραδοσιακές μεθόδους, μπορεί να επιτύχει επικοινωνία εύκολα και άμεσα με την χρήση ενός απλού SMS. Συνεπώς, το χρόνο που θα ξόδευε για τη δουλειά αυτή, έχει τη δυνατότητα πλέον να τον αναλώσει σε κάτι πιο εποικοδομητικό. Έτσι επιτυγχάνουμε οικονομία όχι μόνο πολύτιμου χρόνου αλλά και χρήματος.

Yuniverse – online πλατφορμα mobile marketing , μάθετε πληροφορίες

Η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας είναι τεράστια, και συνεχώς αυξάνεται

Υπάρχουν επτά φορές παραπάνω συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας απ' ό,τι συνδρομές για το internet. Σαν αποτέλεσμα, πολύ περισσότερα άτομα μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω sms παρά, για παράδειγμα, μέσω fax ή e-mail. Ας μην ξεχνάμε επίσης την ταυτόχρονα κινητή μορφή του, με την έννοια ότι οι λήπτες μπορούν να λάβουν τα μηνύματα σας και κατ' επέκταση να επικοινωνήσουν μαζί σας, όπου και αν βρίσκονται.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί, ένα από τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν το sms, είναι η αμεσότητα με την οποία μπορεί κάποιος να επικοινωνήσει. Μια παράμετρος ωστόσο που αξίζει της προσοχής μας και δεν έχει θιχτεί ακόμη, έχει να κάνει με την ιδιαίτερη σημασία της ιδιότητας αυτής, σε περιπτώσεις επικοινωνίας όπου και το δευτερόλεπτο ακόμη παίζει καθοριστικό ρόλο.

Το sms είναι το μόνο μέσο που επιτρέπει επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο, σαν να επρόκειτο για πραγματική συνομιλία μεταξύ δύο ατόμων. Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι στενά συνδεδεμένο με το πόσο εύκολα μπορεί να ενσωματωθεί στην επικοινωνία μιας εταιρίας ή οργανισμού η επικοινωνία μέσω SMS. Χωρίς υπερβολή, δε χρειάζεται να εγκαταστήσει κανείς καινούργιο εξοπλισμό ή κάποιο λογισμικό, παρά μόνο ένας υπολογιστής με σύνδεση στο internet. Με άλλα λόγια, το SMS μπορεί να υιοθετηθεί και να λειτουργήσει άμεσα με ευκολία και ταχύτητα, απαράμιλλη της αποστολής ενός fax ή e-mail.

Τα SMS είναι σύντομα και περιεκτικά

Το σύντομο και περιεκτικό προφίλ των SMS, αποδεικνύεται καθημερινά ιδιαίτερα ενδιαφέρον, και είναι ικανό να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις από τη μεριά του λήπτη. Ποιος δεν θα ενθουσιαζόταν από ένα άμεσο και μικρό σε μήκος μήνυμα, το οποίο δε θα κούραζε με άσχετες αερολογίες προς χάριν εντυπωσιασμού, αλλά θα στόχευε κατευθείαν στην ουσία; Κατά τον ίδιο τρόπο, ποιος μπορεί να αμφισβητήσει το μεγαλείο της καινοτομίας, σε ένα χώρο όπου η επανάληψη και η αντιγραφή αποτελούν πλέον κανόνα;

Η επικοινωνία με SMS μπορεί να είναι προσωποποιημένη

Tο SMS μπορεί να γίνει προσωπικό, με την έννοια ότι δύναται να αποκτήσει προσωποποιημένο χαρακτήρα φέροντας το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη ή το υπόλοιπο ενός λογαριασμού του κλπ. Ετσι μπορεί να μετατραπεί σε κάτι μοναδικό, αντανακλώντας τις ιδιαίτερες ανάγκες, όπως επίσης και απαιτήσεις του κάθε πελάτη. To SMS ως μέσο προσέγγισης και όχι μόνο, διαφέρει από τα άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης ακριβώς σε αυτό.

Στείλτε προσωποποιημένα SMS για μεγαλύτερη απόδοση

Είναι η μόνη διαφήμιση, η οποία στοχεύει στον κάθε λήπτη ξεχωριστά!!